De deelnemers onderweg in de buurt van Dwingeloo (foto Denzio Kruize).
De deelnemers onderweg in de buurt van Dwingeloo (foto Denzio Kruize).

FSD gaat door met organisatie wandeltochten

Algemeen

MIDDEN-DRENTHE - Football Skills Drenthe (FSD) heeft zondag de laatste wandeltocht van dit jaar gehouden. Ook dit keer was de belangstelling prima en dus zullen er ook volgend jaar tochten georganiseerd worden. 

Sinds mei van dit jaar organiseert FSD wandeltochten in Midden-Drenthe. De voetbalschool van Niels Maagd heeft dit nieuwe initiatief is in het leven geroepen ter vervanging van de reguliere sport die door de coronabeperkingen niet door kan gaan. Dit werd gedaan in samenwerking met Combi Sport Beilen. Vanaf het eerst begin was sprake van een groot succes en dus gaat FSD volgend jaar door met de organisatie van de tochten, telkens op andere locaties.

De twintig wandelaars startten zondag bij De Bospub in Dwingeloo waarna, onder leiding van Johan Götz, Aleida Dries en Niels Maagd, een mooie wandeling van ongeveer vijf kilometer volgde. Maagd was na afloop laaiend enthousiast. ,,Iedereen weet dat sport en bewegen erg belangrijk zijn. We zijn dan ook elke keer erg blij met de grote opkomst en de grote diversiteit aan leeftijden. Van dertigers tot zeventigers. Hieraan is te zien dat de belangstelling voor sport van alle leeftijden is’’, aldus Maagd.