Harold Doevelaar ontvangt de eerste kalender uit handen van Hent Hamming (foto Wim Melis).
Harold Doevelaar ontvangt de eerste kalender uit handen van Hent Hamming (foto Wim Melis).

Drentse Scheurkalender 2022 gepresenteerd

Algemeen

ASSEN - In theater De Nieuwe Kolk in Assen is maandag de Drentse Scheurkalender 2022 gepresenteerd. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan Harold Doevelaar uit Utrecht.

In de Drentse Scheurkalender staan bijzondere foto’s van Drenthe gemaakt door Drenten en enthousiaste gasten. Voor deze vierde editie werd een recordaantal van 2.000 foto’s ingestuurd, waaruit een jury een selectie heeft gemaakt. De foto’s drukken uit wat de inzenders het meeste raakt in Drenthe en dat kan op elk gebied zijn. Doevelaar is vooral gecharmeerd van de natuur en vrijheid in deze provincie en drukte dat uit met een foto waarin hij in adamskostuum maar met laarzen in de tuin bezig is.

Initiatiefnemer Hent Hamming van de Drentse Scheurkalender ging met diverse inzenders in gesprek over wat hen in Drenthe beweegt. Kees van der Meiden, directeur van Noorderlicht, vertelde over de mobiele expositie die zijn organisatie heeft gemaakt in samenwerking met het tijdschrift ‘Noorderbreedte’ en de provincie Drenthe. De reizende tentoonstelling omvat twaalf groot formaat foto’s die eruit springen qua beeldkwaliteit. Deze ‘blow-ups’ zijn het komende jaar op diverse locaties in Drenthe te bezichtigen.