Afbeelding

Midden-Drenthe gaat Afvalwijzer app gebruiken

Algemeen

MIDDEN-DRENTHE - Inwoners van Midden-Drenthe kunnen met ingang van deze maand gebruik maken van de app Afvalwijzer.  De app geeft altijd up-to-date informatie over wanneer welke container wordt geleegd. In de huidige Midden-Drenthe app zijn de inzameldagen in 2022 niet meer zichtbaar. 

Wethouder Erjen Derks: ,,We vinden het als gemeente belangrijk om onze inwoners zo volledig mogelijk te informeren over afval. Daarom hebben we ervoor gekozen gebruik te maken van de app Afvalwijzer. Deze app biedt meer mogelijkheden op het gebied van afval dan de huidige Midden-Drenthe app. Denk dan bijvoorbeeld aan het versturen van pushberichten maar ook biedt het hulp bij het scheiden van afval. Want in de app staat precies welk afval in welke container moet. Daardoor hopen we dat we met elkaar het afval nog beter gaan scheiden, waardoor we uiteindelijk nog meer grondstoffen kunnen hergebruiken.”

Gebruikers kunnen in de app aangeven dat ze een zogenaamde notificatie wil ontvangen. Dit een melding dat de container aan de straat gezet kan worden. Verder is de app te gebruiken om een melding te doen over bijvoorbeeld een kapotte straatverlichting of een losliggende stoeptegel. De Afvalwijzer app is gratis te downloaden via de Appstore (iPhone) of de Google Playstore (Android).

Vanaf 1 januari zijn de inzameldagen te zien in de app Afvalwijzer. Deze informatie en meldingen zijn dan niet meer beschikbaar in de huidige Midden-Drenthe app. Wel zijn daar nog de omgevingsvergunningen te zien. 

De inzameldagen in 2022 van de afvalcontainers zijn ook vinden op www.mijnafvalwijzer.nl. Hier kan de postcode en het huisnummer worden ingevoerd waarna vervolgens is te zien wanneer de afvalcontainer geleegd wordt. Ook is daar een afvalkalender te downloaden. Voor 2022 ontvangen de inwoners van Midden-Drenthe nog eenmaal een papieren versie van de afvalkalender in de bus. Daarna is de afvalkalender alleen nog digitaal beschikbaar. Op afroep blijft de papieren versie dan nog wel te verkrijgen. Hiervoor kan men terecht bij de gemeentewinkel. Meer informatie is te vinden op www.middendrenthe.nl/afval