Afbeelding

Noodpakket voor dorpshuizen Midden-Drenthe

Algemeen

MIDDEN-DRENTHE - Midden-Drenthe gaat net als vorig jaar alle dorpshuizen in de gemeente ondersteunen met een noodpakket. Afhankelijk van de grootte gaat het om een bedrag variërend van 500 tot 4.500 euro.

In totaal gaat het om 37.000 euro voor negentien dorps- en buurthuizen. Voor de verdeling heeft de gemeente opgeroepen tot onderlinge solidariteit. Dorpshuizen die de bijdrage niet of maar gedeeltelijk nodig hebben, konden dat aangeven. Daardoor is er meer geld beschikbaar voor dorpshuizen met grotere financiële nood. Vijf dorpshuizen lieten weten geen of een lagere bijdrage te willen ontvangen. 

Wethouder Dennis Bouwman: ,,De gemeente en het bestuur van de Stichting Dorpshuizen Midden-Drenthe hebben enorm veel waardering voor deze blijk van solidariteit van onze dorps- en buurthuizen. Op deze manier komen de middelen terecht op de plekken waar ze het hardst nodig zijn. Wij hopen dat de dorpshuizen met dit geld, de weggevallen inkomsten gedeeltelijk kunnen opvangen zodat zij hun belangrijke rol in onze dorpen en buurten kunnen blijven vervullen.”