Tijdens de kerstbingo moet worden gespeurd naar kerstafbeeldingen.
Tijdens de kerstbingo moet worden gespeurd naar kerstafbeeldingen.

Kerstbingo in Beilen, Hijken en Hooghalen

Algemeen

MIDDEN-DRENTHE - In Beilen, Hijken en Hooghalen kan tot 25 december worden deelgenomen aan een speciale kerstbingo. Daarvoor moet naar kerstafbeeldingen worden gespeurd.

De kerstbingo is een initiatief van de protestantse gemeente in Beilen en bedoeld als familie-activiteit. Jong en oud kunnen er dus aan deelnemen, als groep of gezin maar ook individueel.

De kerstafbeeldingen zijn tot 25 december aan te treffen in de wijken Nagtegael (plan 1 en 2) en Noordveen in Beilen én in de dorpen Hijken en Hooghalen. Ze zijn bijvoorbeeld achter ramen zichtbaar. 

Op pgbeilen.nl/nieuws/kerstbingo kunnen bingokaarten worden uitgeprint. Er is keuze uit twee varianten, dus het is mogelijk om met verschillende kaarten op pad te gaan. Vervolgens is het zaak alle op de kaart afgebeelde plaatjes te vinden in de wijken of dorpen. ,,De opdracht is dus: ga op zoek naar de kerstboodschap’’, aldus de organisatoren, die hopen dat ouders hun kinderen aan de hand van afbeeldingen het kerstverhaal vertellen. Overigens zijn per dorp alle afbeeldingen te vinden. Er hoeft dus niet tussen de verschillende plaatsen gependeld te worden. 

Wie alle afbeeldingen vindt, kan tot 25 december een prijsje komen afhalen. In Beilen kan men hiervoor terecht bij de familie Ter Veen aan de Esweg 98, in Hijken bij de familie Overweg aan de Dorpsstraat 7 en in Hooghalen bij de familie Eising aan de Hoofdstraat 24. Per ingevulde bingokaart krijgt men twee prijsjes mee. Een om zelf te houden en de ander kan worden weggeven.