Afbeelding

Informatieavond over zonnepark bij Hoogersmilde

Algemeen

HOOGERSMILDE - Energiecoöperatie (EC) Duurzame Smildes organiseert op 17 januari een informatieavond over het nieuwe zonnepark op de zandplas van Calduran bij Hoogersmilde. 

Op dit moment worden de mogelijkheden verkend voor de bouw van dit zonnepark op de grens van de gemeenten Midden-Drenthe en Westerveld. Omdat de inwoners van Hoogersmilde naar verwachting het meest te maken krijgen met het nieuwe zonnepark, heeft EC Duurzame Smildes besloten tot organisatie van de informatieavond. Aanvankelijk was het plan dit te doen in dorpshuis D’Olde Bieb in Hoogersmilde, maar vanwege de situatie rond corona is nu besloten het allemaal online te doen.

De verschillende partijen die bij het plan betrokken zijn, zullen uitleg  geven. Dit zijn behalve EC Duurzame Smildes ook EC Westerveld, Calduran, Adamant en Bronnen VanOns. Wat betekent de komst van het zonnepark voor omwonenden? Welke participatiemogelijkheden zijn er? Deze en andere vragen komen aan de orde. 

Aanmelden voor de informatieavond kan door een bericht te sturen naar ecduurzamesmildes@gmail.com. Men ontvangt dan een link. De aanvang is 19.30 uur.