Pauline Arends (foto Staasbosbeheer).
Pauline Arends (foto Staasbosbeheer).

Pauline Arends in de race voor titel ‘Vrouw in de Media’

Algemeen

HOOGHALEN - Boswachter Pauline Arends uit Hooghalen is een van de kandidaten voor de Vrouw in de Media Award 2021 Drenthe. Ze is een van vijf vrouwen die voor deze onderscheiding genomineerd zijn. 

Ieder jaar organiseren Sprekersbureau ZijSpreekt en Mediaplatform Vaker in de Media (VIDM) de Vrouw in de Media Awards. Met de awards willen de organisatoren vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en redacties aanmoedigen om hen vaker dat podium te bieden. Op dit moment is 23 procent van de experts in het nieuws vrouw.

Naast de landelijke Vrouw in de Media Award is er ook een Vrouw in de Media Award per provincie. Hiervoor konden tot 20 december kandidaten worden voorgedragen. Het moest gaan om ‘deskundige vrouwen die regelmatig  en/of op indrukwekkende wijze in beeld waren in 2021’. Pauline Arends is genomineerd vanwege het grote enthousiasme waarmee ze zich ook via de media inzet voor de Drentse natuur.

Naast Pauline Arends heeft de jury gekozen voor nog vier kanshebbers. Dit zijn boerin Annemiek Koekoek uit Tynaarlo (onder andere deelnemer aan Boer Zoekt Vrouw), Mariska Roeters (bestuurder van Zorgcollectief Zuidwest-Drenthe in Dwingeloo), Harmke Vlieg uit Assen (CU-wethouder) en Lamiek Westerhof uit Assen (voorzitter Huisartsenzorg Drenthe).

Tot 28 januari kan er op de genomineerden gestemd worden op vrouwindemedia.nl. De week daarna wordt de winnares bekend gemaakt en afhankelijk van de maatregelen wordt de award ook in die week uitgereikt. De winnares ontvangt een beeld gemaakt door kunstenares Ellen Buchwaldt.