Cees Bijl tijdens zijn nieuwjaarstoespraak in de vorm van een videoboodschap.
Cees Bijl tijdens zijn nieuwjaarstoespraak in de vorm van een videoboodschap.

Cees Bijl: ‘Haal die booster! Help mee aan heropening van de wereld’

Algemeen

MIDDEN-DRENTHE - Burgemeester Cees Bijl heeft de inwoners van Midden-Drenthe in zijn nieuwjaarstoespraak opgeroepen de boosterprik te halen. Hij benadrukte dat dit de snelste weg is terug naar een normale samenleving.

,,We kunnen allemaal een steentje bijdragen aan het weer opengaan van de wereld op een verantwoorde wijze’’, zo stelde Bijl. ,,Gewoon door de booster te halen en je te laten vaccineren. Denk daar goed over na’’, aldus de burgemeester. 

Doordat de coronaregels een nieuwjaarsvisite in het gemeentehuis ook dit jaar onmogelijk maken, sprak Bijl een videoboodschap in. Op de website van de gemeente laat de burgemeester weten dat hij zelf op ‘derde kerstdag’ zijn boosterprik gehaald heeft en dat hij vindt dat iedereen dit voorbeeld moet volgen. Hij memoreerde dat corona sinds zijn aantreden een overheersende rol heeft gespeeld en dat de hernieuwde lockdown ‘ernstige gevolgen’ heeft voor vrijwel alle sectoren in de samenleving. Zijn wens voor een gezond 2022 kreeg in dit verband extra lading, ook omdat de inwoners van Midden-Drenthe daar volgens Bijl zelf een groot verschil in kunnen maken door voor vaccinatie te kiezen.

Bijl omschreef Midden-Drenthe als ‘een dynamische gemeente’. Zo is het inwonertal het afgelopen jaar met ruim 300 gestegen tot 33.675. ,,Daarbij heeft Midden-Drenthe de hoogste groei qua aantal geboortes. De toename ligt ruim een derde boven 2020’’, aldus de burgemeester, die aanstipte dat de bevolkingsgroei belangrijk is voor het instandhouden van alle voorzieningen in de gemeente.

Wat dat betreft is er volgens Bijl werk aan de winkel als het om wonen gaat. ,,Ook in Midden-Drenthe wordt de woningmarkt steeds moeilijker’’, zo memoreerde hij. Bijl verklaarde goede hoop te hebben dat het nieuwe kabinet de maatregelen neemt om dit probleem op te lossen.