Loopgroep Beilen start binnenkort met een hardloopcursus voor beginners (foto Loopgroep Beilen).
Loopgroep Beilen start binnenkort met een hardloopcursus voor beginners (foto Loopgroep Beilen).

Hardloopcursus voor beginners in Beilen

Algemeen

BEILEN - Loopgroep Beilen start op 2 februari met een hardloopcursus voor beginners. In totaal gaat het om twaalf lessen. 

De lessen worden gegeven op de woensdagavond vanaf 19.15 uur. Verzamelplek is de parkeerplaats van korfbalvereniging Vitesse aan de Eursingerweg. Ervaring is niet nodig. 

Ook hardlopers die na een blessure weer willen starten, zijn van harte welkom. Zij kunnen op een verantwoorde wijze de draad weer oppakken. Vaak beginnen geblesseerde sporters te intensief, raken ze weer geblesseerd en is het lopen al snel niet leuk meer. 

De cursus wordt gegeven door een gediplomeerde hardlooptrainer. Naast de opbouw van conditie wordt veel aandacht besteed aan ‘loopscholing’. Door beter te lopen en verstandig te trainen is men minder gevoelig voor blessures.

Naast de technische aspecten van de trainingen is ook de gezelligheid van het samen lopen erg belangrijk. Dit motiveert ook om verder te komen in de sport. Samen naar één van de vele loopwedstrijden is een leuke manier om met de sport bezig te zijn.

Na de cursus is men in staat om 5 kilometer of 30 minuten achter elkaar hard te lopen. De cursus wordt afgesloten met een leuke activitet. Deelname is niet gratis. Voor meer informatie kan een bericht gestuurd worden naar info@loopgroepbeilen.nl.