NMF Drenthe wil samen met andere natuurorganisaties meer bomen planten in Drenthe (foto Jack Tillmanns).
NMF Drenthe wil samen met andere natuurorganisaties meer bomen planten in Drenthe (foto Jack Tillmanns).

Natuur en Milieufederatie Drenthe geeft bomen weg

Algemeen

DRENTHE - De inwoners van Drenthe kunnen gratis bomen winnen door deel te nemen aan een actie van Natuur en Milieufederatie (NMF) Drenthe . 

Bomen slaan CO2 op en maken de leefomgeving groener, frisser en gezonder. NMF Drenthe zet zich daarom in voor de aanplant van meer bomen in Drenthe. De federatie bestaat in 2022 vijftig jaar en organiseert daarom nu een speciale bomenactie. Er zijn in totaal vijftig bomen beschikbaar om weggegeven te worden. 

Buurtbewoners in Drenthe die een locatie hebben om een dorpsvoedselbos of boomgaard te realiseren, kunnen zich voor 15 februari opgeven. Ook initiatieven die al bezig zijn en behoefte hebben aan meer fruit- of notenbomen, maken kans op gratis bomen. 

Op nmfdrenthe.nl is meer informatie te vinden over de actie. Hier zijn ook een aanmeldformulier en de voorwaarden te vinden. Opgeven is mogelijk tot 15 februari. De winnaar of winnaars krijgen uiterlijk begin maart bericht via de mail. Levering van de bomen vindt plaats in de tweede helft van maart. 

De jubileumactie is onderdeel van het project Plan Boom, dat NMF Drenthe samen met Landschapsbeheer Drenthe en Het Drentse Landschap uitvoert. Doel is om samen met inwoners in Drenthe minimaal 500.000 bomen te planten in vier jaar. Afgelopen jaar gingen er 30.000 bomen en struiken de grond in deze provincie. Een record dat de initiatiefnemers in 2022 willen verbreken. Meer informatie over Plan Boom is te vinden op www.planboomdrenthe.nl.