De projectgroep na afloop van de online prijsuitreiking met alle cheques (foto Adinda media).
De projectgroep na afloop van de online prijsuitreiking met alle cheques (foto Adinda media).

Prijzen Up2You Midden-Drenthe uitgereikt

Algemeen

MIDDEN-DRENTHE - Up2you, het project voor de jeugd in Midden-Drenthe, heeft 21 prijswinnaars opgeleverd. Vrijdag zijn de namen bekendgemaakt en ontvingen zij geld om hun ideeën voor een betere leefomgeving te realiseren.

Er kwamen uiteenlopende ideeën binnen uit verschillende dorpen in Midden-Drenthe, zowel van individuele jongeren als van jongerenorganisaties. ,,Er zit enorm veel energie bij jongeren en organisaties om een positieve bijdrage te leveren aan de positie van jongeren in onze gemeente. Zo zorgen we er samen voor dat de dorpen in Midden-Drenthe jong en leefbaar blijven”, aldus jurylid Janny Buiter, bestuurslid van het Dorpenoverleg Midden-Drenthe. Haar organisatie is samen met de gemeente Midden-Drenthe en Welzijnswerk Midden-Drenthe de inititatiefnemer van Up2you. 

Wethouder Erjen Derks sprak de deelnemers toe: ,,Ik ben super trots dat er zoveel creativiteit is bij de jongeren in onze gemeente. Jongeren hebben het de afgelopen tijd zwaar gehad en het is mooi om te zien hoe zij toch enthousiast aan de slag zijn gegaan met prachtige initiatieven. Up2you past helemaal bij hoe wij het als gemeente graag zien en doen: plannen laten ontstaan vanuit de samenleving en dan dragen wij daar vervolgens graag een financieel steentje aan bij.” 

Alle inzenders hebben een prijs gekregen. De bedragen lopen uiteen van 500 tot 3250 euro. Het uiteindelijke doel is om met de jongeren alle plannen te realiseren.

De drie hoogste bedragen gingen naar Jeugdsoos All Skin Hooghalen (verduurzamen van de jeugdsoos), Jeugdclub Spier (aanleg pannaveld en skeelerbaan) en Skategroep Beilen (vernieuwen skatebaan). De originaliteitsprijs ging naar Denise Hulzebosch en Maud Kamps voor het plan om activiteiten op te zetten tussen eenzame ouderen en basisschoolkinderen.

Meer informatie en een compilatiefilm van alle inzendingen is te vinden op www.up2youmiddendrenthe.nl.