Afbeelding

FIT Boys in oefenduel tegen VAKO onderuit

Algemeen

BEILEN - FIT Boys heeft zaterdag het oefenduel tegen VAKO verloren. In Vries ging de ploeg van trainer Otto Halmingh met 3-2 onderuit.

FIT Boys hervat de competitie zaterdag 19 februari met een thuisduel tegen ZZVV. Om ritme op te doen, werd geoefend tegen de vijfdeklasser uit Vries. VAKO had in de beginfase meer balbezit en combineerde makkelijker. Ondanks een licht veldoverwicht kreeg de thuisploeg geen echte kansen. De eerste doelrijpe mogelijkheden waren voor FIT Boys. Zo schoot Stefan Eefting in kansrijke positie in het zijnet en even later was ook Lars Hilberts dichtbij de openingstreffer. Uit een voorzet van Arjan Keijzer knalde hij rakelings naast.

VAKO liet zien hoe het wel moet. Na een fout achterin liet de thuisploeg in de 23e minut de openingstreffer aantekenen. Een domper voor de gasten, maar FIT Boys liet zich niet uit het veld slaan en kreeg zelfs meer balbezit. De druk betaalde zich uit toen bij een van de aanvallen een speler van FIT Boys-speler binnen de zestien  gevloerd werd. Stefan Eefting wist wel raad met dit buitenkansje en scoorde kort voor de rust 1-1. Lang kon de ploeg uit Beilen niet genieten van de gelijkmaker, want na knullig balverlies achterin werd het in de 42e minuut 2-1.

In de tweede helft kwamen er bij FIT Boys vijf verse krachten binnen de lijnen. De gasten speelden ineens een stuk beter en wisten ook gevaar te stichten. Stefan Eefting bediende spits Daniël van der West en die tekende in de 52e minuut koel de 2-2 aan.

Ook nu was de vreugde van korte duur, want binnen zes minuten had VAKO de marge hersteld en stond het 3-2. FIT Boys ging andermaal op jacht naar de gelijkmaker en trok de wedstrijd naar zich toe. Er kwamen genoeg mogelijkheden om langszij te komen, maar telkens stond het vizier niet op scherp. Bij het scheiden van de markt  kreeg Jelmer van Dijk naar een honderd procent-kans. De spits leek op de rand van de vijf meter te gaan scoren, maar legde de bal toch af op Lars Hilberts. Die probeerde het leer langs de drie VAKO-spelers op de lijn in de verre hoek te krullen, maar zag zijn inzet op de buitenkant van de kruising eindigen. Zo bleef het 3-2 waar een gelijkspel de verhoudingen op het veld beter had weergegeven.

Op zaterdag 5 en 12 februari speelt FIT Boys nog oefenwedstrijden. Daarvoor worden nog tegenstanders gezocht uit de derde tot en met de vijfde klasse. Ploegen die belangstelling hebben kunnen contact opnemen met leider Maurits Beuling (06-27460381).