Erjen Derks overhandigt een van de borden aan Vitesse-voorzitter Henk Weggen.
Erjen Derks overhandigt een van de borden aan Vitesse-voorzitter Henk Weggen.

Korfbalclub Vitesse werkt hard aan gezonde sportomgeving

Algemeen

BEILEN - Korfbalvereniging Vitesse in Beilen werkt hard aan een gezonde sportomgeving. Zo is het gehele sportterrein aan de Eursingerweg nu rookvrij en heeft de club een Verantwoord Alcoholbeleid ingesteld.

Om de nieuwe regels voor iedereen zichtbaar te maken, heeft Vitesse borden en badges ontvangen van team Gezond in Midden-Drenthe. Ze werden onlangs overhandigd aan het bestuur door wethouder Erjen Derks.

Vitesse-voorzitter Henk Weggen: ,,We zijn een gezellige, maar ook betrokken vereniging, waarbij het om meer dan de sport alleen gaat. We vinden het dan ook belangrijk dat we een gezonde omgeving voor onze leden creëren. Hier past het voeren van een verantwoord alcoholbeleid bij en met het rookvrij maken van onze accommodatie willen we ons inzetten voor een rookvrije generatie. Daarnaast zijn we ook nog druk bezig met een gezonder voedingsaanbod in onze kantine. Op deze manier proberen we als vereniging onze verantwoordelijkheid te nemen.”

Yvonne Koster van team Gezond in Midden-Drenthe: ,,Het is mooi om te zien dat een vereniging als Vitesse zich actief inzet voor een rookvrije generatie. Jongeren komen hier niet meer in aanraking met roken en dat is een belangrijke stap. We zijn blij dat we hier ons steentje aan hebben kunnen bijdragen. We hopen dat meer verenigingen volgen. Ze kunnen hiervoor contact met ons opnemen via contact@gezondinmiddendrenthe.nl.”

Wineke Holtrop van team Gezond in Midden-Drenthe is met Vitesse aan de slag gegaan om te komen tot een Verantwoord Alcoholbeleid, Rookvrij Sportterrein en Gezonder Voedingsaanbod. ,,In oktober werden we door Vitesse uitgenodigd voor een gesprek en nu staan we hier al om de eerste twee Topprestatiebadges te overhandigen die ze hebben verdiend. Zo snel kan het dus gaan. Nu de kantine weer open mag, gaan ze ook nog op het gebied van voeding aan de slag. Ik heb er dus alle vertrouwen in dat we ze binnenkort ook de Topprestatiebadge Gezonder Voedingsaanbod kunnen overhandigen.”