Erjen Derks tijdens zijn bezoek aan de scholen in Westerbork (foto Corry van Veen-Koppejan).
Erjen Derks tijdens zijn bezoek aan de scholen in Westerbork (foto Corry van Veen-Koppejan).

Derks brengt ‘afvalbezoek’ aan scholen in Westerbork

Algemeen

WESTERBORK - Wethouder Erjen Derks heeft maandag een bezoek gebracht aan CKC De Wegwijzer en IKC De Lindelaar in Westerbork. Het bezoek stond in het teken van afval scheiden.

Al jaren vragen de leerlingen zich af waarom het afval op beide scholen niet gescheiden opgehaald wordt. In de klassen staan wel bakken voor papier, plastic en restafval, maar vervolgens wordt alles in één keer opgehaald. De kinderen van de leerlingenraden hebben daarom vorig jaar samen een e-mail naar wethouder Derks gestuurd met heldere vragen hierover.

Tijdens zijn bezoek vertelde Derks dat de gemeente bezig is om dit te regelen. Over een poosje krijgen beide scholen groene containertjes in de klassen en wordt alles gescheiden opgehaald. 

De leerlingen toonden zich zeer tevreden over dit antwoord, maar kwamen wel met nóg een vraag aan de wethouder. ,,Kunnen er ook stevige prullenbakken op het plein geplaatst worden?’’, aldus hun verzoek. De kinderen zijn het zat dat ze elke dag de rommel van onder anderen hangjongeren moeten opruimen op het plein. Elke ochtend peuken, blikjes en plastic op het plein, daar worden ze niet blij van. Wethouder Derks toonde begrip en sprak van ‘een goed punt’. Hij gaat over een oplossing nadenken. 

De beide leerlingenraden zijn tevreden, het punt over afval is duidelijk over gekomen bij de wethouder. Ze kijken uit naar het vervolg.