FIT Boys rukt op langs de zijlijn (foto Ria de Vries).

Buitenspelmomenten nekken FIT Boys tegen Hoogeveen

Algemeen

BEILEN - FIT Boys heeft zaterdag een 0-1 nederlaag geleden tegen Hoogeveen. Omstreden buitenspelmomenten voorkwamen een beter resultaat voor de thuisploeg.

FIT Boys kwam op 1-0 door een doelpunt van Ivo van Ewijk. Iedereen, ook de spelers en staf van Hoogeveen, erkenden het doelpunt. Alleen Hoogeveen-grensrechter Ronald Bos zag het anders en daardoor bleef het 0-0. Aan de andere kant was het wel buitenspel toen de Hoogeveen-spits de 0-1 aan liet tekenen. Grensrechter Gert Pronk vlagde, maar scheidsrechter Rolf van der Molen besloot nu het signaal van zijn assistent te negeren. Het ongeloof bij FIT Boys was groot, maar er stond wel 0-1 op het scorebord.

In de tweede helft bleef FIT Boys een hartverwarmende inzet aan de dag leggen. Hoogeveen had een complete offday en speelde gewoon slecht. De thuisploeg kreeg enkele honderd procent-kansen, maar tot de gelijkmaker kwam het niet. De ingevallen Lars Hilbert schoot maar net voorlangs. Even later ging hij alleen op weg naar het Hoogeveen-doel, maar weer speelde grensrechter Bos in de ogen van FIT Boys een twijfelachtige rol door de vlag omhoog te steken.

Er was nog meer onheil voor FIT Boys en met name Mike Jonink. Bij een duel werd hij vol geraakt op de voet en hij moest per brancard van het veld af. In het ziekenhuis werd een breukje in de dikke teen geconstateerd. De voet werd in het gips gezet. De net van een blessure herstelde Julian Boom kwam voor Jonink in het veld.

FIT Boys probeerde in de slotfase nog iets te forceren. Er werden 10 minuten blessuretijd bijgeteld, maar daarin veranderde er niets meer aan de stand.

Komende zaterdag speelt FIT Boysop Sportpark Woltingeslag in Zuidwolde de uitwedstrijd tegen ZZVV. De wedstrijd  begint om 15.00 uur.