Jonge voetballers met de gewonnen slagroomtaart.
Jonge voetballers met de gewonnen slagroomtaart.

Voetballers strijden om slagroomtaart

Algemeen

BEILEN - Op Sportpark Noord-West in Beilen is zondag door zo’n vijftig jonge voetballers gestreden om slagroomtaarten. De organisatie van het spektakel was in handen van voetbalschool Football Skills Drenthe (FSD) in samenwerking met de vv Beilen.

De trainingen van de voetbalschool staan normaal in het teken van het aanleren van schijnbewegingen, passen en trappen, duelkracht en  doelgerichtheid. De laatste training van het voorjaar staat echter traditiegetrouw in het teken van de strijd om de slagroombokaal. De jonge voetballers kunnen dan in toernooivorm laten zien wat ze geleerd hebben. 

De kinderen werden verdeeld in acht teams die in twee leeftijdscategorieën streden om de slagroomtrofee. De winnaars, per categorie, ontvingen per team een overheerlijke slagroomtaart aangeboden door Jumbo mulder Beilen. 

Niels Maagd: ,,Wij willen kinderen zelfvertrouwen geven door onze clinics aan te bieden. En merken dat er vaak gekeken wordt naar wat jongeren niet kunnen. Ons doel is om erachter te komen wat iemand wel kan. We willen jongeren het gevoel geven dat ze er toe doen.’’

In september pakt de voetbalschool de draad weer op en worden de techniektrainingen op de zondagochtend hervat met nieuwe trainingen.

Vreugde over het winnen van de slagroomtaart.