Afbeelding

FIT Boys boekt eerste zege van het seizoen

Algemeen

HOLLANDSCHEVELD - FIT Boys heeft zaterdag z’n eerste zege van het seizoen geboekt. De voetballers uit Beilen reisden daarvoor af naar Hollandscheveld, dat op een 0-1 nederlaag werd getrakteerd.

In de selectie van waren acht spelers afwezig en dus was het weer improviseren geblazen bij FIT Boys. JO19-spelers Mart Oosting (16) en Koen de Vries (17) en 5e elftal speler Gerjan Hoogenberg (20) stonden in de basis. FIT Boys speelde fel en agressief naar voren. Hollandscheveld speelde met name de eerste helft een slechte wedstrijd.

Bij een flitsende aanval over rechts in de 31e minuut kwam de bal perfect laag voor bij de tweede paal en was topscoorder Jelmer van Dijk op tijd om de bal binnen te schuiven: 0-1.

Achterin stond het goed met keeper Niels van der West die er nog heel wat uit haalde. Het middenveld was als vanouds met Johan Vriesema, Julian Boom (terug van een blessure) en Matthijs Bonnen. Lars Hilberts speelde achter de spitsen en liet bij vlagen mooie dingen zien. Voorin was Jelmer van Dijk trefzeker en verzette Ivo van Ewijk bergen werk. Verdedigend maakte hij ongelooflijk veel meters, aanvallend was hij snel en ongrijpbaar en een plaag voor de tegenstander.

De tweede helft kwam JO19 speler Giel Kerssies (18) binnen de lijnen voor Matthijs Bonnen. FIT Boys bleef een niet aflatende inzet en passie aan de dag leggen en had met iets meer precisie en zuiverheid zeker nog een keer kunnen scoren.

Rond de 65e minuut ging de leeg gespeelde Julian Boom naar de kant. Hij werd vervangen door Stefan Eefting die terug is van een blessure. Hollandscheveld ging aanvallend wisselen en speelde vol op de aanval. De thuisploeg kreeg ook mogelijkheden, maar steeds was er een FIT Boys-been of keeper Niels van der West die in de weg lagen. Tot tweemaal toe schreeuwde alles en iedereen van Hollandscheveld om een penalty, maar beide keren wuifde scheidsrechter Pool dit weg.

In de 70e minuut moest de prima spelende laatste man Arjan Hoogenberg met kramp naar de kant. Hij werd vervangen door Gerald Haandrikman. In de slotfase was er nog het debuut voor Giel Stahlmecke (JO19, 17 jaar) die Lars Hilberts kwam vervangen. Hij trad zo in de voetsporen van zijn vader Aljon die 154 wedstrijden in het 1e speelde en 62 keer scoorde.

Er werd door FIT Boys gevochten als leeuwen en ook de 6 minuten blessuretijd werden overleefd. Toen scheidsrechter Pool voor de laatste keer floot, was er bij de Beiler voetballers sprake van euforie. De overwinning werd uitgebreid gevierd.

Zaterdag speelt FIT Boys thuis op Sportpark Noord-West tegen DVC Dedemsvaart. De wedstrijd begint om 14.30 uur.