Afbeelding

Duurzaamheidsmarkt in Hoogersmilde

Algemeen

HOOGERSMILDE - In Hoogersmilde wordt zaterdag 11 juni een Duurzaamheidsmarkt gehouden. Dorpsbelangen Hoogersmilde geeft van 10.30 tot 15.30 uur informatie over energiebesparing en andere vormen van duurzaamheid. 

Wie meer wil weten over zonnepanelen, warmtepompen, HR +++glas, led-verlichting, elektrische auto’s of fietsen, is op deze markt op het juiste adres. Maar ook over afvalscheiding, Teff-meel voor pannenkoeken en het zonnepark wordt voorlichting gegeven. Verder zijn Heppie Smilde en team gezond in Midden-Drenthe van de partij, evenals mensen uit de politiek van de gemeente Midden-Drenthe die vertellen over regels en subsidies.

Ook bestaat de mogelijkheid om belangeloos goederen in te brengen, die bij opbod verkocht worden. De volledige opbrengst gaat naar de voedselbank in Midden-Drenthe. Als extra attractie zal het rad van avontuur een aantal keren draaien.

Jeugdwerk en Welzijn zijn ook aanwezig en mag men ook zelf tweedehands spullen verkopen. 

De markt wordt gehouden bij dorpsruimte De Olde Bieb in Hoogersmilde. Meer informatie is te krijgen bij A. Pieters (hetblauwemeer@hetnet.nl, 0614785863), B. Warries (berthawarries948@gmail.com, 0682589180) en M. van der Velde (velde1615@gmail.com, 0650272936).