Het complex van Witteveense Boys '87 (foto Witteveense Boys).
Het complex van Witteveense Boys '87 (foto Witteveense Boys).

Groot jubileumfeest bij Witteveense Boys ‘87

Algemeen

WITTEVEEN - Voetbalvereniging Witteveense Boys ‘87 organiseert op 8, 9 en 10 juli een groot feestweekend op het eigen sportcomplex. Aanleiding is het 35-jarig bestaan. 

Op vrijdag 8 juli start om 18.00 uur een ouder-kind toernooi, om 19.30 uur gevolgd door een kinderdisco. Degene die het mooist verkleed is, wint een prijs. Om 20.30 uur is er ‘Terug in de tied’ en worden de volwassenen verwacht in hun oude jaren tachtig-kleding. Ook hier geldt dat er een prijs is voor de meest indrukwekkende creatie.

Op zaterdag 9 juli begint om 10.30 uur de zeskamp voor iedereen vanaf 10 jaar. Om 20.00 uur ‘s avonds start het grote feest met Kobus en zijn Rokkers. Dat betekent ‘wilde rock ‘n roll in dialect’. Ook niet-leden zijn welkom.

Zondag 10 juli is er een familie voetbal-en volleybaltoernooi dat begint om 10.30 uur. Deelname is mogelijk vanaf 13 jaar en er moeten altijd verplicht twee dames in het veld staan. Teams mogen gemixt worden uit twee families. Om 15.30 uur  start de afsluitende barbecue. 

Voor alle activiteiten dient men zich op te  geven. Meer informatie is te vinden op witteveenseboys.nl.

Witteveense Boys ’87 is na 35 jaar nog steeds springlevend. Op een van de mooiste sportparken van Midden-Drenthe trainen en spelen Kabouters, Jeugd, Vrouwen, Mannen en Veteranen hun wedstrijden op hypermodern kunstgras. De jeugd is sinds 2009 samen met sv Nieuw Balinge en speelt onder de naam WNBC ’09 (Witteveen-Nieuw Balinge Combinatie of Witteveen-Nieuw Balinge- Broekstreek Combinatie). In 2016 werd Sportpark De Roskamp verbouwd en kwamen er kunstgras en extra kleedkamers. De club is toen ook direct begonnen met verduurzamen. Met warmtepompen, zonnepanelen en een zonneboiler is het energieverbruik met meer dan 90 procent teruggebracht. Witteveense Boys ’87 werd daarom in 2019 uitgeroepen tot de duurzaamste sportclub van Drenthe.