Jim Kreuze van de Mr. Harm Smeengeschool in Beilen ontvangt zijn prijs.
Jim Kreuze van de Mr. Harm Smeengeschool in Beilen ontvangt zijn prijs.

Huus van de Taol reikt Wiesneus-prijzen uit

Algemeen

BEILEN - Streektaalorganisatie Huus van de Taol heeft de prijswinnaars bekendgemaakt van de puzzels in haar tijdschrift Wiesneus

Het streektaaltijdschrift is op de basisscholen in Drenthe verspreid. Zo konden bijna alle schoolkinderen in deze provincie zich vermaken met verhalen, gedichten, liedjes, puzzels en een kleurplaat. Voor de puzzels en de kleurplaat zijn de inzendingen bekeken en heeft de jury zeven prijzen verdeeld. 

De woordzoeker had als oplossing ‘Dreumen in het Drents’. De prijswinnaars zijn Wouter de Roos (12) van CBS De Fontein in Dwingeloo en Jim Kreuze van de Mr. Harm Smeengeschool in Beilen.

De diagrampuzzel had als uitkomst ‘Dreumpries’. Dat wisten Tycho van der Veen uit Assen en Sanna van der Spoel van CBS De Borgh in Borger ook. Zij ontvangen hiervoor een prijs. 

Voor de kleurplaat waren drie prijzen te verdelen. Noor Gils van De Lindelaar in Westerbork, Jens Harring van CBS De Borgh in Borger en Pure Walthuis van OBS Oostenbrink in Hollandscheveld ontvangen elk een prijs. 

Digitaal is tijdschrift Wiesneus ook te vinden op www.wiesneus.nl. Op deze website kan het hele jaar door Drents geleerd worden met het lesmateriaal dat daar beschikbaar is.