Afbeelding

Gemeente ruimt fietswrakken bij treinstation Beilen

Algemeen

BEILEN - De gemeente Midden-Drenthe gaat fietswrakken verwijderen in en bij de fietsenstalling van het NS-station in Beilen.

De afgelopen maanden zijn een aantal klachten ontvangen van gebruikers van de fietsenstalling over fietswrakken. In overleg met NS zijn de klachten onderzocht. De fietsen hebben kromme wielen, kapotte remkabels en essentiële onderdelen als wielen en stuur ontbreken. Ook zijn er losse onderdelen aangetroffen in en rond de stalling.

De aanwezigheid van fietswrakken bij treinstations is een bekend probleem. Hierdoor zijn reizigers genoodzaakt om de fiets verderop te stallen, wat zorgt voor een hoop ergernis. Fietswrakken kunnen ook gevaarlijk zijn door allerlei uitstekende scherpe onderdelen als remkabels en gebroken spaken. Daarnaast doet het afbreuk aan de uitstraling van het treinstation, normaal gesproken een visitekaartje van het dorp.

De gemeente Midden-Drenthe gaat daarom over tot verwijdering van de fietswrakken. Ze worden eerst gemarkeerd en de eigenaren hebben dan een week de tijd om de fiets zelf te verwijderen. Gebeurt dat niet, dan wordt het rijwiel afgevoerd naar de Milieustraat in Beilen. Daar kunnen de fietswrakken tegen vergoeding van de kosten nog gedurende twee weken na de verwijdering worden opgehaald. De handhavingsactie wordt uitgevoerd door de BOA en medewerkers van de afdeling Ruimte.