Het Christelijk Mannenkoor Beilen tijdens het concert in de Stefanuskerk.
Het Christelijk Mannenkoor Beilen tijdens het concert in de Stefanuskerk.

Geslaagd Voorjaarsconcert Christelijk Mannenkoor Beilen

Algemeen

BEILEN - Christelijk Mannenkoor Beilen heeft zondag een geslaagd Voorjaarsconcert gegeven in de Stefanuskerk in Beilen. De kerk was tot de laatste plaats bezet.

Het mannenkoor pakte flink uit onder leiding van de nieuwe dirigent Harold Kooy uit Eesveen. Medewerking verleende sopraan Clara de Vries, die met name in de solistische stukken wist te ontroeren. Ook bij de liederen die samen met het mannenkoor werden gezongen, kwam zij uitstekend uit de verf. 

De begeleiding op het gerestaureerde van Oeckelen orgel werd gedaan door de nog jonge musicus Luuk Schuurman uit Dalfsen. Jaap Kramer uit Urk zat aan de vleugel en begeleidde eveneens op vakkundige wijze. Het feest was compleet door de medewerking van Maurice van Dijk op trompet. De presentatie was in handen van dominee Magda Hazeleger.

Voor de pauze werden er voornamelijk geestelijke liederen gezongen. Niet alleen in de Nederlandse taal maar ook in het Engels, Duits en het Latijn. Na de pauze begon het koor met het bekende ‘Love changes everything’ van Andrew Lloyd Webber, gevolgd door ‘The Phantom op the opera’, eveneens van Webber. Clara de Vries zong het bekende ‘Vilja Lied’ van Franz Lehar waarbij ze de hele kerkzaal inclusief het koor meenam in het refrein. Ook het ‘Cent Mille Chansons’ van Frida Boccara, gezongen op het Songfestival in 1968, oogstte veel waardering. Bij het bekende ‘Introspection’ van Rogier van Otterloo werkten de musici op vleugel, orgel en trompet fantastisch samen.

Samen met Clara de Vries zong het koor verder een bekend lied uit Macedonië, waarbij het publiek tot tranen toe geroerd was. Het concert werd afgesloten met het slotkoor uit de Musical Jozef in een prachtige bewerking van Marco den Toom.

Het koorseizoen wordt traditioneel afgesloten met een optreden eind juni in de Hofstate voor de bewoners. Na de vakantie bereiden de mannen zich voor op een aantal nieuwe optredens, waaronder een dubbelconcert op 15 oktober met het Mannenkoor van Stadskanaal in de Bruges-Kerk in Dwingeloo. Dan wordt ook de nieuwe cd gepresenteerd van pianist Harold Kooy, samen met zijn muzikale vriend Ronald Knol. Op orgel en piano hebben beiden al meerdere cd’s  uitgebracht.