Afbeelding

Fietspuzzeltocht langs boerderijen in Beilen en omstreken

Algemeen

BEILEN - De Stichting Beleef Beilen organiseert op tweede pinksterdag een Boerderijenfietspuzzeltocht. Vanaf de manege in Beilen wordt langs diverse agrarische bedrijven gefietst.

De fietstocht van ongeveer 35 kilometer voert de deelnemers door het mooie Drentse land, over mooie landweggetjes en fietspaden, en langs de akkerbouwvelden waar LTO Noord gewasborden heeft geplaatst. Er worden vijf verschillende agrarische bedrijven bezocht. De deelnemers kunnen een kijkje nemen bij moderne melkveebedrijven, akkerbouwbedrijven en indrukwekkende landbouwmachines bewonderen.

De fietstocht is een mooie mogelijkheid om op een sportieve manier een kijkje te nemen bij de agrariërs en informatie over de bedrijven te krijgen. De ondernemers nodigen iedereen van harte uit.

De start is tussen 9.00 en 12.00 uur vanaf de manege aan de Hoefslag 20 in Beilen. De kosten van deelname zijn 7,50 euro per persoon, maar kinderen tot en met 12 jaar zijn gratis. De aankomst is mogelijk tot 17.00 uur.

In de manege worden de fietsers bij terugkeer feestelijk onthaald met live muziek en veel gezelligheid. Daar kan iedereen z’n antwoordformulieren inleveren en meedingen naar een mooie prijzen. Voor de kinderen is er een kleurwedstrijd en deze kleurplaten kunnen tweede pinksterdag ook in de manege worden ingeleverd.