De drinkwaterfabriek in Beilen in aanbouw (foto WMD).
De drinkwaterfabriek in Beilen in aanbouw (foto WMD).

Publiek kan kijkje nemen bij nieuwe drinkwaterfabriek in Beilen

Algemeen

BEILEN - Waterbedrijf WMD doet zaterdag 18 juni mee aan de Dag van de Bouw. Tijdens dit jaarlijkse evenement is het publiek welkom op het bouwterrein in Beilen waar een nieuwe drinkwaterfabriek gerealiseerd wordt.

Bezoekers kunnen een uniek kijkje achter de schermen nemen, want normaal gesproken is dit verboden terrein. Samen met de mensen van aannemers Brands, Van Haarst, Beenen en Rook Pijpleidingbouw staan de WMD-medewerkers klaar om het bouwterrein te laten zien. Ook wordt verteld wat er allemaal komt kijken bij de bouw van de drinkwaterfabriek. 

Er kan een tour over het bouwterrein gemaakt worden. Onderweg geven professionals die dagelijks op dit terrein werken, uitleg over de nieuwe drinkwaterfabriek. Het publiek kan letterlijk zien waar drinkwater vandaan komt. 

Een paar dagen voor 18 juni zal de bouw van de nieuwe drinkwaterfabriek het hoogste punt bereiken. Een mooie mijlpaal die een bezoek extra de moeite waard maakt. De fabriek wordt gerealiseerd aan de Mullingsweg 3 in Beilen. Publiek is op de Dag van de Bouw welkom tussen 10.00 en 14.00 uur. De toegang is gratis.

De bouwplaats is normaal gesproken verboden terrein en ook als het gebouw klaar is, is het complex niet toegankelijk voor bezoekers. Dat komt door de strenge eisen rond de bescherming van drinkwater. Volgens waterbedrijf WMD is dus sprake van een echt buitenkansje. ,,Woon je in de gemeente Midden-Drenthe? Het water uit de kraan bij jou thuis komt vanaf volgend jaar uit deze waterfabriek, dus alle reden om te komen kijken’’, aldus WMD.

Omdat het om een bouwterrein gaat, is het advies stevige schoenen te dragen en goed op kinderen te lettten. Aanwijzingen van de organisatie moeten altijd worden opgevolgd en het terrein is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Bezoekers wordt aangeraden zoveel mogelijk lopend of op de fiets te komen.