Afbeelding

Sociaal café voor clubs in Midden-Drenthe

Algemeen

MIDDEN-DRENTHE - In het gemeentehuis in Beilen wordt donderdag 9 juni een ontmoetingsavond gehouden voor bestuursleden van vrijwilligersorganisaties. Het is de bedoeling dat dit sociaal café geregeld plaatsvindt.

In de afgelopen periode heeft een groep vrijwilligers met elkaar gesproken over sterktes en zwaktes van het vrijwilligerswerk in het algemeen en in Midden-Drenthe in het bijzonder. Uit die gesprekken bleek onder andere dat er behoefte is aan verbinding en ontmoeting, voor het uitwisselen van kennis en ideeën. 

Vanuit de gedachte dat je met elkaar meer kunt bereiken, ontstond het initiatief om een ontmoetingsplaats voor bestuursleden van vrijwilligersorganisaties te starten. De eerste bijeenkomst op donderdag 9 juni is van 20.00 tot 21.30 uur. Volgende bijeenkomsten zullen plaatsvinden op wisselende locaties in de gemeente. Alle bestuursleden van vrijwilligersorganisaties zijn van harte welkom. 

Het thema van de eerste avond is ‘vinden en binden’. De subthema’s zijn voorwaarden voor goed en duurzaam vrijwilligerswerk, perspectieven voor vrijwilligers, jongerenparticipatie en succesvol organiseren. De bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente en Welzijnswerk Midden-Drenthe. De initiatiefnemers willen dat de ontmoetingsplaats geen vergadercircuit wordt, maar een sociaal café waar onder het genot van een hapje en een drankje informeel met elkaar gepraat kan worden. 

Wie erbij wil zijn, kan zich aanmelden bij Ruth Kleinhuis van het Servicepunt Vrijwilligerswerk, telefoon088 16 51 261  of e-mail r.kleinhuis@welzijnswerkmd.nl.