Afbeelding

VKW promoveert naar de Hoofdklasse

Algemeen

WESTERBORK- VKW is gepromoveerd naar de Hoofdklasse ondanks dat zondag met 0-1 thuis werd verloren van Jubbega. De voetbalclub in Westerbork kreeg hierover zaterdag bericht van de KNVB.

Het leek allemaal niet op te kunnen voor VKW. Eerst werd trainer Karlo Meppelink gekozen tot beste amateurtrainer van het Noorden en daarna kwam het bericht over de promotie. Dat vloeit voort uit het besluit van Hoogezand om naar de zaterdag te gaan en het feit dat VKW niet meer te achterhalen is door de concurrentie.

De promotie is historisch, want VKW speelde nog nooit zo hoog. Maar de club uit Westerbork wil ook het kampioenschap in de 1e klasse binnenhalen. Daarvoor moest zondag wel gewonnen worden van Jubbega om Hoogezand voor te blijven.

Het duel werd afgewerkt op de Perkenslag voor zo’n 500 toeschouwers. Ook Jubbega had veel supporters meegenomen omdat zij nog strijden voor een plek in de nacompetitie. Het werd een leuke wedstrijd met twee ploegen die wilden winnen. De eerste 20 minuten waren voor de Friezen waarbij met name Xander Houtkoop uitblonk. Doelman Mulder was alert en had een paar prima reddingen. Daarna kwam VKW beter in het spel en creëerde een paar kansen. Een mooie lange pass van Durk de Jong werd door spits Anjo Willems echter net niet verzilverd. Gescoord werd er dan ook niet in de eerste helft.

De tweede helft was qua spel niet zo goed omdat de beide verdedigingen stonden als een huis. Hierdoor waren er weinig doelrijpe kansen. Eén moment van onachtzaamheid in de VKW-defensie werd de Bos Incasso-brigade noodlottig. Spits Daryl de Vries kwam vrij voor keeper Martijn Mulder en schoot hard de 0-1 binnen.

VKW kreeg hierna nog een paar kleine mogelijkheden, maar de stugge Friese defensie gaf geen krimp. Door deze nederlaag heeft Hoogezand VKW weer ingehaald, maar de ploeg uit Westerbork heeft het nog steeds in eigen hand. Als er zondag gewonnen wordt in en tegen Roden kan het kampioenschap op tweede pinksterdag thuis binnengehaald worden tegen Hoogezand.