Bestuurders van vrijwilligersorganisaties rond de tafel tijdens de eerste 'Ontmoetingsplaats'.
Bestuurders van vrijwilligersorganisaties rond de tafel tijdens de eerste 'Ontmoetingsplaats'.

Welzijnswerk Midden-Drenthe tevreden over eerste ‘Ontmoetingsplaats’

Algemeen

MIDDEN-DRENTHE - Welzijnswerk Midden-Drenthe is tevreden over de eerste ‘Ontmoetingsplaats’ voor bestuurders van vrijwilligersorganisaties. De bijeenkomst vond eerder deze maand plaats in het gemeentehuis in Beilen.

De avond stond vooral in het teken van het delen van ervaringen, elkaar ontmoeten en inspireren. Ruim dertig bestuurders gingen met elkaar in gesprek over het thema ‘vinden en binden van vrijwilligers’. Er werd gesproken over randvoorwaarden, het betrekken van jongeren en het succesvol organiseren met (nieuwe) vrijwilligers. 

Duidelijk werd dat eigenlijk iedereen een mix van jong en oud voor ieder bestuur als ideaal ziet. Jongeren komen namelijk met veel nieuwe ideeën en hebben een andere kijk op dingen. Daarvoor moeten ze ruimte krijgen. Door te beginnen met kleine taken en verantwoordelijkheden krijgen ze de kans om zich verder te ontwikkelen. 

De ‘Ontmoetingsplaats’ is ingesteld na gesprekken van Welzijnswerk Midden-Drenthe met diverse bestuursvrijwilligers. Daarbij bleek er behoefte aan meer verbinding en ontmoeting, om zo kennis en ideeën te kunnen uitwisselen. De centrale gedachte is dat op deze manier meer bereikt kan worden. 

De komende tijd worden er meer bijeenkomsten van de ‘Ontmoetingsplaats’ georganiseerd. Deze gaan plaatsvinden op wisselende locaties in de gemeente. Alle bestuursleden van vrijwilligersorganisaties zijn van harte welkom.