De Stefanuskerk in Beilen zal niet worden uitgebreid met een nieuw bijgebouw.
De Stefanuskerk in Beilen zal niet worden uitgebreid met een nieuw bijgebouw.

Stefanuskerk Beilen krijgt geen nieuw bijgebouw

Algemeen

BEILEN - De Stefanuskerk in Beilen krijgt toch geen nieuw bijgebouw. De beheersstichting heeft laten weten af te zien van de uitbreiding.

Vanaf de start van de Stichting Stefanuskerk Beilen waren  er plannen om een nieuw bijgebouw te maken. Daardoor zouden extra mogelijkheden ontstaan om voorstellingen, concerten en andere bijeenkomsten te organiseren. De afgelopen periode, ook in coronatijd, hebben er veel verschillende activiteiten en bijeenkomsten plaatsgevonden in de kerk. Men is tot het inzicht gekomen dat er met de herinrichting nu al voldoende mogelijkheden zijn. 

De kosten en inspanningen voor het realiseren van een nieuw bijgebouw wegen op dit moment niet op tegen de voordelen, zo stelt de stichting. Er wordt nu ingezet op het verbeteren en verduurzamen van de kerk. Zo worden er voorzetramen geplaatst en zijn aanpassingen aan de verwarming mogelijk om het binnenklimaat te verbeteren. Ook wordt geïnvesteerd in extra audiovisuele middelen en aanpassingen in de kerkzaal en het bestaande bijgebouw, de consistorie.