Afbeelding

Modique Westerbork even filmlocatie

Algemeen

WESTERBORK - De Beiler Video Club (BVC) heeft onlangs opnamen gemaakt bij Modique in Westerbork. De beelden zijn voor een film over een jong meisje dat kleding maakt in India.

BVC is de filmclub voor Midden-Drenthe en omgeving. Het is een enthousiaste club die bestaat uit twee afdelingen: junioren vanaf groep 8 en senioren vanaf 24 jaar. De jongerenclub kwam naar Modique om de modezaak als filmlocatie te gebruiken.

De film gaat over een meisje op een atelier in India dat een briefje met een noodkreet in de zoom van een spijkerbroek doet. Bij Modique zijn de beelden gemaakt dat de spijkerbroek wordt gekocht. De BVC maakt gebruik van eigen filmmateriaal en acteurs.

Regisseur en schrijfster van het verhaal is Noémi Wiekeraad. Tijdens de filmwedstrijd van de regio NOVA-Noord hebben zij en haar groep de eerste prijs gewonnen in de categorie Beste speelfilm fictie.

De jongerenclub komt bij elkaar in jeugdsoos Chill aan de Omloop 5 in Beilen, op donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur. Voor meer informatie zie www.filmclub-bvc.nl.