Afbeelding

Onderzoek onder kinderen naar ‘wat er beter kan’

Algemeen

REGIO - De Kinderombudsman is gestart met een onderzoek onder kinderen over ‘wat er beter kan’. Iedereen tussen de 8 en 18 jaar oud kan online een vragenlijst invullen. 

 De Kinderombudsman wil horen wat er speelt in de levens van kinderen en jongeren. De vragenlijst maakt deel uit van een groter onderzoek, dat de Kinderombudsman elke twee jaar uitvoert. Centraal staat de vraag wat er volgens jongeren in Nederland beter kan en beter moet. De vragenlijst bestaat uit 27 vragen en is helemaal anoniem.

De Kinderombudsman komt op voor de rechten van kinderen en jongeren in Nederland. Om dit goed te kunnen doen, is het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen deze vragenlijst invullen. Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer: ,,Met de verhalen die kinderen ons vertellen, kunnen wij ons werk nog beter doen. Er speelt heel veel in Nederland en daarbuiten. Of het nu gaat om armoede, huisvesting, oorlog, de toeslagenaffaire, corona, het klimaat of de aardbevingen. Wij willen horen wat het met hen doet.’’ De vragenlijst staat op www.kinderombudsman.nl/vragenlijst.