Hans Bos (links) krijgt een groen lintje, een rood lintje gaat de mensen Buurtbus Hijken, hier vertegenwoordigd  door Hotze Huberts en Joop Kramer (foto's Bé van der Veen).
Hans Bos (links) krijgt een groen lintje, een rood lintje gaat de mensen Buurtbus Hijken, hier vertegenwoordigd door Hotze Huberts en Joop Kramer (foto's Bé van der Veen). Bé van der Veen

GroenLinks Midden-Drenthe deelt lintjes uit

Algemeen

MIDDEN-DRENTHE - GroenLinks Midden-Drenthe heeft lintjes toegekend aan streekgenoten die zich inzetten voor de gemeenschap. Het gaat om Hans Bos uit Beilen en de vrijwilligers van Buurtbus Hijken.

Bos krijgt het groene lintje omdat hij dagelijks zwerfvuil in zijn fietskar verzamelt. Hij houdt zo de bermen en grasvelden schoon in en rond Beilen en is met zijn werk een zichtbaar voorbeeld voor anderen. Het statiegeld op flessen en blikjes schenkt Bos aan een goed doel.

Een rood lintje is voor de vrijwilligers en het bestuur van Buurtbus Hijken en omgeving. Het is een blijk van waardering voor hun chauffeurswerk. Zij rijden al meer dan 41 jaar de Qbuzz buslijn 520 Hoogersmilde – Oranje -Hijken – Beilen met aansluiting op de andere buslijnen en de trein. Zij vormen een belangrijke schakel in het OV-netwerk platteland, onmisbaar voor de bewoners van Oranje en Hijken, zoals de scholieren en ouderen zonder auto.

 Fenna Bolding, voorzitter GroenLinks Drenthe, zal de lintjes op vrijdag 1 juli uitreiken op de weekmarkt in Smilde. De Djembé-groep van Janki Klokker, waaronder een aantal cursisten uit Smilde, zal zorgen voor een feestelijke en muzikale opluistering van de ceremonie.

GroenLinks kent elk jaar lintjes toe aan mensen die zich belangeloos inzetten voor de maatschappij. Een groen lintje voor de inzet voor duurzaamheid en een rood lintje voor een eerlijke en sociale samenleving.