Afbeelding

Midden-Drenthe trekt extra geld uit voor zzp’ers culturele sector

Algemeen

MIDDEN-DRENTHE - De gemeente Midden-Drenthe heeft 50.000 euro extra beschikbaar gesteld om zzp’ers in de gehele culturele sector in Midden-Drenthe te ondersteunen en te stimuleren om door te blijven gaan met hun werk. 

De kunst- en cultuursector is zwaar is getroffen door de coronacrisis. Wethouder Dennis Bouwman: ,,Zzp’ers in de gehele cultuursector Midden-Drenthe, zoals bijvoorbeeld kunstenaars, dansers, musici en technici, zijn tijdens de coronaperiode geconfronteerd met een enorme afname van activiteiten of zelfs een abrupte beëindiging van de vraag naar werk. Zij konden niet of moeilijk een beroep doen op de corona-compensatieregelingen van de overheid. Om het culturele leven te stimuleren en daarbij de zzp’ers tegemoet te komen, heeft de gemeente een tijdelijke subsidieregeling ontwikkeld.’’

De subsidieregeling is bedoeld voor initiatieven van in de gemeente gevestigde ondernemers voor bijvoorbeeld exposities en uitvoeringen in de gemeente. Ook instellingen in de gemeente die initiatieven ontplooien waarbij ze zzp’ers inhuren, kunnen in aanmerking komen voor deze subsidie, mits die initiatieven ten goede komen aan de zzp’ers. ,,Want als gemeente vinden we het belangrijk dat de gehele culturele sector zijn activiteiten kan blijven ontplooien’’, aldus Bouwman. 

Meer informatie over de subsidieregeling en de voorwaarden zijn te vinden op www.middendrenthe.nl/cultuur.