Afbeelding

Stiefkiekn in Westerbork pakt groot uit

Algemeen

WESTERBORK - Westerbork staat zondag 10 juli weer in het teken van Stiefkiekn. De hele middag staan er dertig levende standbeelden in het centrum van Westerbork. Dat is niet het enige, want de organisatie pakt groot uit.

Naast de levende standbeelden is er op het Van Weezelplein een grote kunstmarkt waar ruim veertig kunstenaars hun werk tonen. Verder is er alle gelegenheid om ook zelf actief te worden. Zo kan de liefhebber leren hoe je een levend standbeeld wordt. Acteur Niels Brandaan vertelt mooie verhalen en waaghalzen kunnen, onder leiding van echte circusartiesten van jeugdcircus Bombari, leren hoe ze circusartiest worden. Uiteraard zijn ook de terrassen bij de horeca geopend. Er is dus voor de hele familie wel iets te doen in het centrum van Westerbork. De toegang en deelname zijn gratis.

Onder de levende standbeelden zullen weer diverse nieuwe creaties te bewonderen zijn. Stiefkiekn is ook dit jaar een professionele, internationale wedstrijd met deelnemers uit Duitsland en België. De professionaliteit is dan ook terug te zien in de kwaliteit van de beelden. Een professionele jury onder leiding van Jacques d’ Ancona beoordeelt de beelden op originaliteit, act en grimeerwerk.

De levende standbeelden maken om 12.00 uur hun opwachting. Rond 16.45 is de huldiging van de Drentse kampioen Stiefkiekn op het podium nabij de Westerburcht/Diggels.

Wie geïnteresseerd is in fotografie, kan deelnemen aan een fotowedstrijd. Het is de bedoeling om de levende standbeelden zo bijzonder mogelijk vast te leggen. De jury zal met name letten op compositie en originaliteit. De winnaar ontvangt een diner voor twee personen en de mooiste foto krijgt een prominente plaats op de flyer van 2023. Per fotograaf kunnen maximaal twee foto’s worden ingestuurd. Dit kan naar info@stiefkiekn.nl (in jpeg).