Afbeelding

Gratis online ‘zomerdoe(goed)boek’ voor inwoners Midden-Drenthe

Algemeen

MIDDEN-DRENTHE - Vrijwilligersplatform Middendrenthevoorelkaar verrast de inwoners van Midden-Drenthe met een gratis ‘zomerdoe(goed)boek’. Het online zomerboek staat vol activiteiten, verhalen, spelletjes en recepten.

Tijdens de zomermaanden loopt het aantal aanmeldingen van vrijwilligers altijd terug. Dat ziet ook Ruth Kleinhuis van vrijwilligersplatform Middendrenthevoorelkaar. ,,Dat is goed te verklaren natuurlijk. Voor veel mensen betekent de zomer vakantie, vrijheid en genieten van de zon. Helaas neemt het aantal mensen dat zich eenzaam voelt daardoor toe. Met het zomerdoe(goed)boek hopen we inwoners te inspireren om deze zomer iets goeds te doen voor een ander.” 

In het online zomerboek staan allerlei dingen waarmee inwoners in een uurtje het verschil kunnen maken voor een ander. Denk aan lekkere recepten om te delen, activiteiten om te kunnen doen, puzzels om samen te maken en inspirerende verhalen. ,,Het hoeft niet ingewikkeld of groots te zijn”, vertelt Kleinhuis. ,,Je kunt op een simpele manier laten weten dat je iemand niet vergeten bent. Stuur een kaartje vanaf je vakantieadres aan die buurman die vaak alleen is, maak de oudere buurvrouw blij met een tekening van de kinderen of nodig iemand eens uit voor een barbecue”, geeft ze mee. 

Het online zomerboek is gratis te downloaden op www.middendrenthevoorelkaar.nl