Bas Luinge (foto Marianka Pranger).
Bas Luinge (foto Marianka Pranger).

Bas Luinge nieuwe voorzitter Recreatieschap Drenthe

Algemeen

DRENTHE - Bas Luinge is vorige week benoemd tot de nieuwe voorzitter van Recreatieschap Drenthe. Hij neemt het stokje over van Robert Kleine, voormalig wethouder van de gemeente Emmen.

Luinge is sinds 2018 wethouder in de gemeente Aa en Hunze en heeft onder andere recreatie en toerisme in zijn portefeuille. Hij was de afgelopen 4 jaar al lid van het Algemeen Bestuur van het Recreatieschap Drenthe.

Bas Luinge: ,,De recreatiesector is belangrijk voor toeristen én inwoners. Het beïnvloedt de leefbaarheid van ons gebied, zorgt voor economische spin off en vergroot de trots van de samenleving op de eigen leefomgeving. Het Recreatieschap Drenthe is hét samenwerkingsverband van de Drentse gemeenten en de Friese gemeente Ooststellingwerf op het gebied van Recreatie en Toerisme. Door samen te werken bevorderen we kennisdeling en kunnen we Drenthe-breed initiatieven ontwikkelen.’’

Tegelijk met de benoeming van Luinge zijn Gerrie Hempen (gemeente de Wolden), Jeroen Westendorp (gemeente Hoogeveen) en Jos Darwinkel (gemeente Noordenveld) gekozen tot lid van het Dagelijks Bestuur van het Recreatieschap Drenthe.

Het Recreatieschap Drenthe stimuleert de recreatief-toeristische sector met projecten en beleid. Daarnaast is de organisatie onder meer eigenaar van het fietsknooppuntennetwerk. Op dit moment wordt gewerkt aan de uitrol van het wandelknooppuntennetwerk over Drenthe.