Met de Tender Valorisatie 2022 worden ondernemers uitgedaagd om met goede, innovatieve ideeën te komen.
Met de Tender Valorisatie 2022 worden ondernemers uitgedaagd om met goede, innovatieve ideeën te komen.

Noordelijke subsidie voor innovatieve projecten: Tender Valorisatie

Algemeen

REGIO - Met de Tender Valorisatie 2022 uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling worden ondernemers uitgedaagd om met goede, innovatieve ideeën en oplossingen te komen. Vanaf aanstaande maandag start het aanvraagproces van deze subsidie via de website van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN).

De Tender Valorisatie – met een budget van 6 miljoen euro – is de eerste subsidie die opengaat uit het nieuwe EFRO-programma 2021-2027. Binnen het EFRO-programma werken de provincies Groningen, Drenthe en Friesland en Economic Board Noord-Nederland samen aan het versterken en ontwikkelen van de regionale economie in het Noorden. Henk Brink, gedeputeerde van de provincie Drenthe: ,,Ons doel is een innovatiever Drents bedrijfsleven. Daarom roep ik Drentse ondernemers op gebruik te maken van deze subsidie om een nieuw product, dienst of proces te ontwikkelen. Zoek hierbij de samenwerking met andere bedrijven en kennisinstellingen op om innovatie aan te jagen.”

Met de Tender Valorisatie 2022 werken mkb’ers aan het testen, bouwen en demonstreren van een vernieuwend prototype product, dienst of proces. Hierbij benutten ze de kansen van de vier transities (energie, circulair, digitalisering en gezondheid) uit de regionale innovatiestrategie (RIS3). De ondernemers dragen met hun project bij aan unieke, regionale, economische sterktes. Ook maken ze gebruik van beschikbare kennis en kunde (kennisvalorisatie) van andere bedrijven, innovatiehubs of kennisinstellingen. Bij voorkeur werken ze samen. Verder zorgen de ondernemers ervoor dat ze een probleem oplossen, waar mogelijk met een regionale probleemeigenaar. Tot slot draagt het project bij aan de verdere structurele ontwikkeling en innovatiestrategie van het bedrijf.

Meer informatie over het aanvraagproces, de uitvoeringsregeling en de voorwaarden is te vinden op www.snn.nl/tendervalorisatie2022.