Inge Dijkinga en Susanne Hurenkamp organiseren een sprookjesdag voor volwassenen. (foto: Alanda de Boer)
Inge Dijkinga en Susanne Hurenkamp organiseren een sprookjesdag voor volwassenen. (foto: Alanda de Boer)

Sprookjesdag voor volwassenen bij Dwingelderheem

Algemeen

DWINGELOO - Inge Dijkinga en Susanne Hurenkamp organiseren op zaterdag 24 september een sprookjesdag voor volwassenen in de tuin van Dwingelderheem in het buitengebied van Dwingeloo. 

Hoewel de tuin inmiddels zijn mooiste periode achter zich heeft is het ook in de nazomer een plaatje om te zien. ,,Het is hier altijd magisch’’, zegt Susanne, organisator van theaterfestival De Sprookjestuinen van Drenthe. ,,Daarom is het een geliefde locatie voor De Sprookjestuinen en vormt het nu het decor van een speciale editie voor volwassenen.’’ Volwassenen kunnen zich laten verwonderen met voorstellingen rond het thema ‘Sprookjes’, maar dan nét wat spannender dan de kinderverhalen. Bezoekers horen en zien de ongekuiste versies en uitleg over de symboliek. Ook zijn er workshops, is er muziek en serveert Inge (biologische) hapjes en drankjes. Natuurlijk kunnen de bezoekers ook een kijkje nemen in de tuin, boomgaard en moestuin.

Socrates op sneakers
Susanne brengt haar liefde voor sprookjes graag over, ook aan andere volwassenen. ,,Wat is er nu heerlijker dan je een dagje onderdompelen in sprookjessfeer? We bieden een hele dag of naar keuze een dagdeel gezelligheid. Bezoekers mogen zelf kiezen naar welke voorstelling of workshop ze gaan. Naast de voorstellingen kun je tijdens workshops zelf aan de slag. Schrijfster Elke Wiss, bekend van de bestseller ‘Socrates op sneakers’, geeft een schrijfworkshop vanuit het concept van haar nieuwste boek ‘En ze filosofeerden nog lang en gelukkig’. En ik geef zelf een viltworkshop waarbij je bloemen maakt van schapenwol.’’

Biologische hapjes en drankjes
Tussendoor serveert Inge heerlijke biologische hapjes en drankjes met producten uit eigen tuin. Onder de naam Dwingelderheem runt zij een unieke vergaderlocatie waar ook de tuin en de lokale producten een grote rol spelen. ,,Ik maak voor deze dag het favoriete gerecht van mijn vergadergasten: een heerlijke Dahl, een rijk gevulde soep met verse producten, en een broodje gezond.’’ Voor bij de koffie en borrel zijn er uiteraard ook zelfgemaakte versnaperingen.

Bij slecht weer vinden de activiteiten binnen en overdekt plaats. Meer informatie over het programma is te vinden op www.sprookjestuinen.nl/grotemensen. Daar zijn ook tickets te koop voor deelname.