Tijdens de Dag van het Paard zijn er allerhande paarden en pony's te zien. (eigen foto)
Tijdens de Dag van het Paard zijn er allerhande paarden en pony's te zien. (eigen foto)

Dag van het Paard in Orvelte

Algemeen

ORVELTE - Stichting Dag van het Paard in Orvelte heeft de kans gekregen om dit jaar alsnog de Dag van het Paard te organiseren. Deze dag vindt op zondag 25 september plaats van 10.30 tot 17.00 uur. 

Eigenlijk zou het evenement al in augustus plaatsvinden, maar moest toen worden uitgesteld vanwege de hitte. De dag zal helemaal in het teken staan van paard en pony. Er worden verschillende spectaculaire shows en demonstraties gegeven. Zo zijn er op de hoofdweide demonstraties vrijheidsdressuur, door springruiter Bert-jan Zuidema, een mooie tuigpaardenshow, horseboarding en natuurlijk mag er geknuffeld worden met een minipaardje en er zullen ook grote zware knollen zijn. 

Op meerdere plaatsen in het dorp zijn er activiteiten die een link hebben met het paard. De randactiviteiten beginnen om 10.30 uur. Kinderen kunnen ervaren hoe het is om op een pony te rijden (onder begeleiding), er is ringsteken voor jong en oud op de brink, kinderen kunnen stokpaardjes rijden, hoefijzer verven, er is schminken, tattoosplaatjes kunnen gezet worden en nog veel meer. Op de brink staat ook een kraam met ruiterartikelen. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd om de dag mogelijk te maken.

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina: https://nl-nl.facebook.com/Dag-van-het-Paard-Orvelte.