Het dorpshuis in Smilde opent zaterdag officieel de deuren. (eigen foto)
Het dorpshuis in Smilde opent zaterdag officieel de deuren. (eigen foto)

Dorpshuis Smilde opent 1 oktober de deuren

Algemeen

SMILDE - Dorpshuis Smilde wordt op zaterdag 1 oktober feestelijk geopend door wethouders Dennis Bouwman en Rico Schans van de gemeente Midden-Drenthe. 

In afwachting van de nieuwbouw is het dorpshuis gevestigd in de voormalige landbouwschool De Aventurijn. Het dorpshuis wil activiteiten van bewoners en verenigingen bevorderen en ondersteunen, een bijdrage leveren aan de sociale samenhang, culturen verbinden en een laagdrempelige ontmoetingsplek zijn voor jong en oud. Naast de gebruikelijke dorpshuisactiviteiten zijn in het dorpshuis ook de Voedselbank en Cosis gevestigd. Op 1 oktober zullen ook Cosis en de Gemeentewinkel, als dienstverlening dichtbij van de gemeente Midden-Drenthe, Welzijnswerk Midden Drenthe en hun samenwerkingspartners worden geopend.

Tussen 11.00 en 17.00 uur zullen er allerlei activiteiten plaatsvinden, waaronder diverse demonstraties door alle gebruikers van het dorpshuis, er zijn optredens, een theatervoorstelling, een modeshow, een kunstexpositie en  -ruilbeurs, presentaties en voor de kinderen is er een springkussen. Kinderen kunnen bovendien cupcakes versieren en zich laten schminken. De officiële opening van het gebouw is vanaf 13.00 uur in de werkplaats, waarna ook de prijsuitreiking van de kunstwedstrijd voor de basisscholen uit Smilde zal plaatsvinden. 

In de ontmoetingshal van het dorpshuis is een informatiemarkt waar onder anderen de Voedselbank en het Bewonersplatform aan deelnemen. Een eventuele donatie voor de voedselbank is zeer welkom, waarbij gedacht kan worden aan houdbare producten zoals koffie, pasta, rijst of shampoo. De dag wordt onder het genot van een hapje en drankje afgesloten met muziek van de Mississippi Country Band.