Henk Poort zal medio december optreden met het Grootkoor Drenthe. (foto: Grootkoor Drenthe)
Henk Poort zal medio december optreden met het Grootkoor Drenthe. (foto: Grootkoor Drenthe)

Kerstconcert Grootkoor Drenthe met Henk Poort

Algemeen

WESTERBORK - De uitgebreide repetities van Grootkoor Drenthe beginnen vandaag. Dit bijzondere koorproject wordt op vrijdag 16 december afgesloten met een kerstconcert in De Nieuwe Kolk in Assen. 

Solistische medewerking wordt verleend door zanger Henk Poort, met begeleiding van pianist Mark Brandwijk. Om zo goed mogelijk voor de dag te komen in Assen wordt er de komende maanden vijf keer gerepeteerd onder leiding van de dirigenten Etty van der Mei en Nan van Groeningen. Zij dirigeren al vele jaren Grootkoren en op projectbasis zingen in een koor is nog steeds een succes. Inmiddels zijn Grootkoren een begrip in Nederland: de behoefte aan samen zingen is groot, goed voor de gezondheid, het verbindt en houdt de mens fit. ,,Na afloop van een koorrepetitie voelt men zich opgelucht en ontspannen. Zingen in een koor is ook een sociale activiteit. Je maakt deel uit van een groep en deelt dezelfde passie’’, aldus Van der Mei.

Het Grootkoor Drenthe is bedoeld voor dames en heren van 18 jaar en ouder die graag zingen. De eerste repetitie is vanavond, daarna volgen er repetities op 21 oktober, 18 november, 2 december en op 16 december de generale. De repetities worden gehouden in De Voorhof in Westerbork, steeds van 19.15 tot 22.00 uur. Het repertoire zal bestaan uit Christmas Carols en bekende koorwerken. Tijdens de eerste koorrepetitie ontvangen deelnemers de koormuziek en studie-CD, zodat ook thuis gestudeerd kan worden. Tegenwoordig is het ook mogelijk om ‘online’ te zingen. Samen met de dirigenten de partijen in te studeren werkt heel stimulerend. Daarbij worden ook nog zangtips gegeven.

Henk Poort
Opera- en musicalzanger Henk Poort verwierf bekendheid door zijn rollen in Les Misérables, The Phantom of the Opera en Anatevka. Twee jaar geleden maakte Henk Poort– samen met Floor Jansen – furore in het programma ‘Beste Zangers’. Hun versie van het duet uit The Phantom of the Opera maakte diepe indruk. Dit bijzondere koorproject geeft zanglustigen de kans op te treden in een prachtige theaterzaal met Henk Poort. Iedere enthousiaste zanger of zangeres kan zich inschrijven via www.grootkoor.nl, www.grootkoor.tv of door te mailen naar zing@grootkoor.nl.