De Stefanuskerk in Beilen. (eigen foto)
De Stefanuskerk in Beilen. (eigen foto)

Vredesweeklezing in Stefanuskerk Beilen

Algemeen

BEILEN - Marieke Droogsma van PAX komt op zondag 25 september vertellen over het werk van de ‘Peace Engineers’ in de Stefanuskerk in Beilen. 

De oorlog in Oekraïne laat iedereen beseffen dat vrede geen vanzelfsprekendheid is, maar een gezamenlijk project waar élke dag aan moet worden gebouwd. Inmiddels verblijven in de gemeente Midden-Drenthe ook tientallen vluchtelingen uit Oekraïne die hun huis en familie hebben moeten achterlaten. Samen met lokale partners werkt Droogsma aan projecten voor ontwikkeling van dialoog in de sterk verdeelde Oekraïense samenleving. ,,Het is belangrijk een ‘cultuur van dialoog’ te ontwikkelen, waarin mensen hun eigen gedachten en behoeften uit kunnen spreken, maar ook open staan om de positie van anderen te horen in een veilige omgeving.”

Maar is daar nog ruimte voor sinds de grootschalige invasie door Rusland? Hoe kan dialoog op lokaal niveau bijdragen aan vrede? En wat betekent deze oorlog voor ons en voor de vrede en veiligheid in Europa? Na afloop van de lezing is er ruimte om in gesprek te gaan over deze en andere vragen. Oekraïense vluchtelingen zijn uitgenodigd voor deze lezing, een tolk is aanwezig.

De gratis toegankelijke lezing begint om 15.00 uur, reserveren kan via kerk.wereld@pgbeilen.nl. Er wordt een collecte gehouden om het werk van PAX te steunen.