De lotenverkopers in Midden-Drenthe hopen ook dit jaar weer op veel steun. (foto: Merel van Dooren)
De lotenverkopers in Midden-Drenthe hopen ook dit jaar weer op veel steun. (foto: Merel van Dooren)

Grote Clubactie: 18 verenigingen uit Midden-Drenthe verkopen loten

Algemeen

MIDDEN-DRENTHE - Achttien verenigingen uit de gemeente Midden-Drenthe starten morgen met de verkoop van loten voor hun club. Dit jaar is dat extra bijzonder, want de Grote Clubactie bestaat 50 jaar. 

Met de felicitaties van koning Willem-Alexander op zak is dit al een jaar met een extra gouden randje. Wat in 1972 is begonnen als een lokale loterij is uitgegroeid tot de grootste fondsenwervende organisatie die meebouwt aan het in stand houden van een gezond verenigingsleven in Nederland. Voor veel Nederlanders is ‘hun club’, ook anno 2022, onmisbaar. Ze zorgen voor sociale samenhang, het zijn plekken waar vriendschappen voor het leven worden gesloten, waar het eigen talent wordt ontdekt en gezamenlijk mooie momenten worden beleefd. De Grote Clubactie is de grootste en meest breed gedragen fondsenwervende actie voor sport-, cultuur- en hobbyverenigingen. Door loten te verkopen, dragen leden actief bij aan het realiseren van hun verenigingsdoelen.

Mooiste momenten
De Grote Clubactie heeft financieel, sociaal én maatschappelijk grote impact, vindt ook koning Willem-Alexander: ,,Verenigingen verbinden en zijn de bouwstenen van onze maatschappij. Met de Grote Clubactie krijgen verenigingen overal in Nederland extra financiële steun in de rug. Clubs in sport, hobby en cultuur blijven daardoor toegankelijk voor iedereen. Geweldig dat zoveel enthousiastelingen zich steeds weer inzetten om de actie tot een daverend succes te maken. Vanaf 24 september voor de 50ste keer! Doe mee en maak het verenigingsleven nog leuker en bereikbaarder voor heel Nederland. Want verenigingen zorgen voor de mooiste momenten, daar wordt iedereen blij van!’’

In de gemeente Midden-Drenthe doen H.V. Beilen, korfbalvereniging Vitesse, volleybalvereniging Smash, voetbalvereniging Beilen, TC Smalhorst, Zwem- en Poloclub De Spatters en Scouting Beyloo ter Horst uit Beilen, handbalvereniging SVWW, judovereniging Kubi Nage en gymvereniging VKW uit Westerbork, christelijke sportvereniging Sport Staalt Spieren, voetbalvereniging Smilde ‘94 en duikvereniging Dive2Adventure uit Smilde, sportvereniging WIK en De Watervrienden Assen uit Bovensmilde, sportvereniging Nieuweroord uit Witteveen, LR en PC De Haoler Ruters uit Hooghalen en SV Hoogersmilde mee.