Afbeelding

Fietspad Alberta bij Hoogersmilde wordt opgeknapt

Algemeen

HOOGERSMILDE - De provincie Drenthe investeert in de kwaliteit van fietspaden en verleent daarom een subsidie van 399.955 euro aan Staatsbosbeheer voor het fietspad Alberta in het Drents Friese Wold bij Hoogersmilde.

Het fietspad krijgt een fikse opknapbeurt. In het Drents-Friese Wold loopt het tracé vanaf de Studentenweg naar het noorden en sluit aan op het betonpad naar Hoogersmilde. Het huidige fietspad heeft nu diverse verhardingen en verkeert over het algemeen in slechte staat van onderhoud. Daarnaast ligt het op sommige te plekken te laag in het landschap waardoor het fietspad regelmatig te maken heeft met wateroverlast. Staatsbosbeheer wil dit fietspad over de gehele lengte vervangen door een fietspad van beton met een breedte van 2 meter.

Gedeputeerde Henk Brink: ,,Onze bezoekers, maar ook onze eigen inwoners maken graag gebruik van onze fietspaden. We zijn niet voor niets fietsprovincie nummer één! Om dat te blijven, moeten we investeren in de kwaliteit van de fietspaden om ze veilig en comfortabel te houden. Zeker in de huidige tijd, waarbij door het gebruik van e-bikes, steeds meer racefietsers met diverse snelheden soms gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Ook minder-validen moeten er zich veilig voelen. Met deze impuls kunnen we twee veelgebruikte fietspaden een stuk veiliger maken.’’ Staatsbosbeheer heeft vele kilometers aan fietspaden in beheer in de Drentse natuurgebieden. De opgave om de paden te beheren is groot. Met de opknapbeurt in het gebied Alberta bij Hoogersmilde wordt een mooie stap gezet. 

De subsidie wordt verstrekt via de regeling Kwaliteitsverbetering recreatieve fietspaden Drenthe. Via deze regeling is in totaal 4 miljoen euro beschikbaar voor kwaliteitsverbetering van recreatieve fietspaden in Drenthe. De toekenning van de subsidie is onder voorbehoud van wensen en bedenkingen van Provinciale Staten.