De Stefanuskerk in Westerbork.
De Stefanuskerk in Westerbork.

Eerste Stefanus Sessie met Felix Meurders en Herbert Dijkstra

Algemeen

WESTERBORK - Stichting Vrienden van de Stefanuskerk Westerbork organiseert op zondag 9 oktober de eerste Stefanus Sessie. Journalist Henk ten Oever ontvangt die middag de radio- en televisiepresentatoren Felix Meurders en Herbert Dijkstra. Jolien Wonink-Dijkstra, woonachtig in Westerbork, zorgt met haar Moonshineband voor de muzikale omlijsting.

Henk ten Oever zal er voor zorgen dat Felix Meurders en Herbert Dijkstra de bezoekers van de Stefanus Sessie een inkijkje geven in de Nederlandse media- en sportwereld. Zij zullen dat toelichten met serieuze en komische niet eerder uitgezonden audio- en videobeelden. Voor bezoekers is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen en kennis te maken met deze bekende Nederlanders.

Felix Meurders werkt al vanaf 1968 voor de Nederlandse radio en televisie. Hij begon in dat jaar bij Radio Luxemburg en was daarna jarenlang te horen in radio- en tv-programma’s als ‘De Rode Haan’, ‘De Rock-’n-Roll Methode’, ‘De Daverende Dertig’, ‘NOS Langs de Lijn’, ‘Spijkers met Koppen’, ‘Voetbal 80’, ‘De Leugen Regeert’ en ‘Kassa’. Momenteel is hij iedere zaterdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur op NPO Radio5 te horen. Felix Meurders deed onder meer liveverslag van tal van grote sportevenementen, zoals bijvoorbeeld de finale van het Europees kampioenschap voetbal in 1988, die Nederland won. Ook interviewde hij vele vooraanstaande politici, zakenmensen en bekende musici uit binnen- en buitenland.

De in Smilde geboren, in Pesse opgegroeide en momenteel in Vries woonachtige Herbert Dijkstra was in 1988 als wielrenner en schaatser zelf actief op de Olympische Zomer- en Winterspelen. Zijn journalistieke carrière begon in 1991 bij Radio Drenthe en in 1994 werd hij sportcommentator en verslaggever bij NOS Studio Sport. Hij was jarenlang de televisiestem van de Tour de France voor de NOS en versloeg meerdere Olympische Winter- en Zomerspelen, de Elfstedentocht en tal van bekende schaats- en wielerklassiekers. Daarbij weet hij als voormalig actief topsporter feilloos wat wielrenners en schaatsers ervaren, hoe ze afzien en hoe ze met winst en verlies omgaan. Daardoor krijgt hij van de sporters ook vaak meer gedaan dan collega-journalisten. Als presentator van de Tour de France moest hij in 2020 noodgedwongen stoppen door ernstige rugklachten. Maar desondanks is hij nog veel te horen en heeft daarnaast ook nog een eigen productiebedrijf.

Jolien Wonink-Dijkstra won in 2021 het Drèents Liedtiesfestival met het nummer ‘Vuul’. Met haar Moonshineband is zij een graag geziene artieste op de Nederlandse podia. Tijdens de lockdown in coronatijd organiseerde Jolie Wonink-Dijkstra samen met gitarist Erik Koerts en zangeres Lusanne Boes spontaan de actie ‘Muziek aan de Deur’. Met mini-concerten bij inwoners van Westerbork aan de voordeur zamelden ze daarmee geld in voor de Stichting Faelin.

De Stefanus Sessie in de Stefanuskerk aan de Hoofdstraat in Westerbork begint zondag om 14.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kerk, en vooraf te reserveren via vriendenstefanuskerkwesterbork@gmail.com. Met deze Stefanus Sessie wil Stichting Vrienden van de Stefanuskerk Westerbork een steuntje geven aan een duurzaam behoud van het gezichtsbepalende kerkgebouw midden in het dorp.