Afbeelding

Drenten kunnen subsidie voor isolatie aanvragen

Algemeen

REGIO - Drentse woningeigenaren met een inkomen rond het sociaal minimum kunnen vanaf vandaag op www.gewoonzodrenthe.nl/subsidie nagaan of ze in aanmerking komen voor subsidie voor isolatie. 

Wie de drie vragen op de website met ‘ja’ kan beantwoorden, kan zich aanmelden voor subsidie voor spouwmuur- en/of bodemisolatie. Bij aanmelding dienen woningeigenaren een eigendomsbewijs van hun woning en het maximum geregistreerd inkomen bij te voegen. De subsidie voor isolatiemaatregelen bedraagt maximaal 2500 euro. Dit bedrag komt niet op rekening van de woningeigenaar zelf, maar gaat rechtstreeks naar het bedrijf dat de isolatiemaatregelen uitvoert. In de meeste woningen kan voor dit bedrag de gehele isolatiemaatregel uitgevoerd worden.

De subsidie is bedoeld voor Drenten met een koopwoning en een maximuminkomen per jaar van 21.335 euro bij een woning met één eigenaar of 29.589 euro bij een woning met meerdere eigenaren. Na aanmelding neemt een isolatie-adviseur contact op voor een afspraak en komt langs om te kijken welke vorm van isolatie geschikt is voor de woning. Vervolgens zorgt deze adviseur voor een offerte en het indienen van de aanvraag samen met de woningeigenaar.

Woningeigenaren die hulp nodig hebben bij het invullen van de vragenlijst en het aanmelden voor de subsidie kunnen terecht bij de bibliotheek in hun gemeente met een Informatiepunt Digitale Overheid (IDO). Bij bezoek aan het IDO moeten woningeigenaren wel het wachtwoord van de e-mail en inloggegevens van de DigiD meenemen. De hulp van de bibliotheek is gratis, ook voor niet-leden.

In totaal is 2 miljoen euro subsidie beschikbaar voor het uitvoeren van spouwmuur- en bodemisolatie in Drenthe.