De winnaars van de DorpsQuiz in Bovensmilde: team Desalnietdeminste.
De winnaars van de DorpsQuiz in Bovensmilde: team Desalnietdeminste.

DorpsQuiz in Bovensmilde groot succes

Algemeen

BOVENSMILDE - Oranje Feestvereniging Bovensmilde heeft vorig weekend de jaarlijkse DorpsQuiz georganiseerd. Negen teams streden om de overwinning.

De dag begon voor de teams met vier uur lang thuis vragen beantwoorden, puzzelen en leuke doe-opdrachten doen. Die opdrachten varieerden van lampionnetje lopen en een taart bakken tot objecten zoeken in het dorp en ook zoveel mogelijk guldens verzamelen. Dat leverde veel hilariteit en mooie foto’s op, en de teams hadden duidelijk veel plezier in het gezellig samen vragen beantwoorden. Om 19.00 uur sloot het online DorpsQuiz-systeem en kon de eerste tussenstand worden opgemaakt.

De DorpsQuiz ging later verder met een afsluitende feestavond in dorpshuis De Spil. Daar stond de band Just2Mention & Friends al klaar om iedereen een prachtige muzikale avond te bezorgen. Nadat iedereen wat te drinken had gekregen en de teams aan elkaar waren voorgesteld, begon het finalespel. Daarbij speelde de band intro’s van bekende nummers en deelnemers moesten zo snel mogelijk raden wat de titel van het betreffende liedje was en naar het juiste vak op de dansvloer rennen. Zo konden de laatste punten voor het team worden verzameld.

Na het optellen van alle punten kon de eindstand worden opgemaakt. Daarbij kwam team Desalnietdeminste als winnaar uit de bus, met Bovensmildeger Friends en Per Seconde Grijzer op respectievelijk de tweede en derde plek. Bij de prijsuitreiking kreeg team Desalnietdeminste net als vorig jaar de trofee uitgereikt met bijbehorende prijs: een uitgebreide barbecue met het hele team. Daarna was het tijd voor livemuziek en veel gezelligheid, waarbij ook alle vragen en antwoorden nog eens uitgebreid werden doorgesproken. Er werd gekletst, gedronken en gedanst tot in de kleine uurtjes: een mooie afsluiting van een prachtige dag.