Afbeelding

Drenthe doet mee aan Orange the World

Algemeen

DRENTHE - De wereldwijde campagne Orange the World die vandaag begint heeft dit jaar ‘Preventie’ als thema. De campagne loopt tot 10 december. 

Deze campagne is tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Bijna één op de vier vrouwen in Nederland heeft te maken (gehad) met een vorm van seksueel misbruik of seksueel geweld. Om hier aandacht voor te vragen worden in de hele provincie Drenthe verschillende acties georganiseerd. Tijdens de actieperiode vragen de betrokken organisaties aandacht voor geweld tegen vrouwen door het voeren van gesprekken, het verlichten van gebouwen en objecten in oranje, het ophangen van posters en/of het hijsen van de Orange the World-vlag. Ook is er een gratis vertoning van de documentaire ‘Belaagd’ op 28 november in Assen en op 1 december in Emmen, georganiseerd door Veilig Thuis Drenthe en Centrum Seksueel Geweld Groningen-Drenthe.

Geweld voorkomen
Dit jaar is het thema ‘Preventie’ in Nederland. De nadruk bij de aanpak van geweld ligt vaak op signalering, melding en hulpverlening. Deze zaken zijn belangrijk, net als investeren in het voorkomen van geweld door het bij de wortels aan te pakken. Daar kan iedereen aan bijdragen; individuen, professionals, organisaties, bedrijven en overheden. Belangrijk is vooral om niet alleen vrouwen en meisjes, maar nadrukkelijk ook mannen en jongens te betrekken.

De provincie zet zich samen met een aantal Drentse gemeenten, Zonta/Soroptimisten Drenthe, SEDNA en GGD/Veilig Thuis Drenthe in voor deze campagne. Allen zijn #medestander en willen het geweld tegen vrouwen en meisjes helpen bestrijden. Vanuit de Sociale en Inclusie Agenda Drenthe maakt de provincie zich hard voor een Drentse samenleving waarin iedereen zich veilig voelt.