De leden van vogelvereniging Tropenpracht tonen komende week hun prachtige vogels in Beilen.
De leden van vogelvereniging Tropenpracht tonen komende week hun prachtige vogels in Beilen.

Tentoonstelling vogelvereniging Tropenpracht in Beilen

Algemeen

BEILEN - Vogelvereniging Tropenpracht organiseert van woensdag 30 november tot en met zaterdag 3 december voor de 57e keer de jaarlijkse vogeltentoonstelling. Deze vindt plaats in zalencentrum Muller aan de Paltz in Beilen.

De coronapandemie heeft er 2 jaar voor gezorgd dat de show niet gehouden kon worden. Bestuur en leden van vogelvereniging Tropenpracht zijn dan ook erg blij dat iedereen weer enthousiast is om de vogels te laten beoordelen door vakkundige keurmeesters.

Gewoontegetrouw is er weer een prachtige verzameling vogels te zien: mooie Afrikaanse en Australische prachtvinken, indrukwekkende kleur- en postuurkanaries en prachtige parkietachtigen. Ook dit jaar hebben de speciaalclubs van gouldamadines en Australische prachtvinken en papegaaiamadines hun regioshow hier ondergebracht. Daarnaast zal er een aantal biotoopvitrines - waarvan enkele zijn ingericht door rangers van de dierenweide Stroomdal - te zien zijn waar verschillende vogels in hun natuurlijke omgeving getoond worden. Ook de clubvolière is te bewonderen met een variëteit aan vogels. Traditiegetrouw wordt de zaal verder verfraaid met een selectie van indrukwekkende natuurfoto’s van de Beiler fotograaf Edwin Smit.

De vogeltentoonstelling in zalencentrum Muller in Beilen is vrij toegankelijk voor publiek op vrijdag 2 december vanaf 19.00 uur en op zaterdag 3 december van 10.00 tot 14.00 uur. Er zullen tijdens deze openingsuren vrijwilligers van Tropenpracht aanwezig zijn om tekst en uitleg bij de getoonde vogels te geven en vragen van bezoekers te beantwoorden.