Tim Seubring wordt in het zonnetje gezet in verband met zijn 300e wedstrijd voor Fit Boys. (foto Fit Boys/Ria de Vries)
Tim Seubring wordt in het zonnetje gezet in verband met zijn 300e wedstrijd voor Fit Boys. (foto Fit Boys/Ria de Vries)

Tim Seubring nieuwe hoofdtrainer Fit Boys

Algemeen

BEILEN - Tim Seubring is met ingang van komend seizoen hoofdtrainer van voetbalvereniging Fit Boys uit Beilen. Hij volgt Otto Halmingh op, die eind vorig jaar aankondigde na drie jaar te willen stoppen.

De technische commissie van Fit Boys heeft met een aantal kandidaten gesproken. Hierop volgde een tweede gespreksronde met de spelersraad en leider Maurits Beuling. Al snel werd duidelijk dat Tim Seubring de beste kandidaat was. De technische commissie, de spelersraad én de elftalleider zijn ervan overtuigd dat zij de juiste trainer voor het eerste elftal hebben gevonden.

Tim Seubring (35) is kind van de club. Hij begon op 6-jarige leeftijd bij de pupillen van Fit Boys en doorliep de hele jeugdopleiding. Op 17-jarige leeftijd debuteerde Seubring in het eerste elftal. Hij hield het 16 seizoenen vol in de hoofdmacht en speelde in totaal 309 wedstrijden, met als hoogtepunt de promotie naar de tweede klasse. Tijdens zijn spelerscarrière is hij begonnen met training geven aan verschillende teams binnen de vereniging. ,,Tim heeft bij ieder team laten zien over de juiste kwaliteiten te beschikken om een elftal beter te maken. Daarom hebben we ook niet getwijfeld aan de keuze om Tim aan te stellen als hoofdtrainer. Wij geloven erin dat Tim de juiste trainerskwaliteiten heeft om ook het eerste elftal stappen vooruit te laten zetten. Ook de spelers en leider waren zeer positief na de gesprekken die we hebben gevoerd”, aldus bestuurslid technische zaken Arjan Scheper.

Na de degradatie van vorig seizoen speelt Fit Boys nu in de vierde klasse van het zaterdagamateurvoetbal. Daarin draait het team uit Beilen in de bovenste regionen mee. Afgelopen zaterdag won Fit Boys nog met ruime cijfers van BSVV: 4-0.