Afbeelding

Sportgala Drenthe dit jaar in Schouwburg Ogterop in Meppel

Algemeen

MEPPEL - Het Sportgala Drenthe zal op maandag 6 maart plaatsvinden in Schouwburg Ogterop in Meppel. Traditioneel worden dan de beste sportman, sportvrouw en sportploeg en het sporttalent van Drenthe gekozen.

Drenthe is trots op haar (top)sporters en het Sportgala is dé gelegenheid om deze sporters in het zonnetje te zetten. Daarnaast is de breedtesport belangrijk in Drenthe en spelen sportverenigingen een belangrijke maatschappelijke rol in de gemeenschap. Het is in veel gevallen het kloppend hart van sport en bewegen, maar vooral ook van het sociale leven van de inwoners. Na een periode van onzekerheid en beperkingen als gevolg van de coronapandemie werden de coronamaatregelen in 2022 verder versoepeld. Uiteindelijk vervielen de laatste maatregelen in maart 2022, waardoor er weer volop gesport kon worden. Drentse topsporters hebben mooie prestaties neergezet. En Drentse verenigingen hebben hun veerkracht laten zien.

Iedere Drentse gemeente levert genomineerde sporters in de categorieën sportman, sportvrouw, sporttalent en sportploeg. Vervolgens kiezen het Drentse publiek en een speciaal samengestelde jury de uiteindelijke top 3, waaruit een winnaar komt. Pas tijdens het Sportgala Drenthe in Schouwburg Ogterop worden de top 3 en de uiteindelijke winnaar(s) bekendgemaakt.

Vanaf begin februari zullen de genomineerden gepresenteerd worden op de website www.sportgaladrenthe.nl. De stembussen zijn vervolgens in het weekend van 17 tot en met 19 februari geopend om het Drentse publiek de kans te geven hun favoriet te kiezen.

Tijdens het Sportgala Drenthe zal naast de verkiezing van topsporters ook aandacht zijn voor breedtesport en andere thema’s. SportDrenthe neemt het publiek mee in de wereld van ‘Een Leven Lang Bewegen’ in Drenthe en laat zien hoe veerkrachtig deze organisatie de toekomst ingaat.